Krul sloeg aanbod van Chelsea af: 'Ik wilde iedereen het tegendeel bewijzen'

Krul sloeg aanbod van Chelsea af: 'Ik wilde iedereen het tegendeel bewijzen'

Gepubliceerd: zondag 28 april 2019 om 21:04zo 28-04-2019 om 21:04

Tim Krul verkoos een dienstverband bij Championship-club Norwich City boven een reserverol bij Chelsea, onthult de doelman tegenover De Telegraaf. De keuze van de achtvoudig Oranje-international bleek een gelukkige: Krul speelde alle 45 Championship-wedstrijden van begin tot eind uit.

Zaterdagavond volgde de kers op de taart: The Canaries wonnen op het eigen Carrow Road met 2-1 van Blackburn Rovers en verzekerden zich van promotie naar de Premier League. Voorafgaand aan het seizoen mikte Norwich nog op een plek bij de eerste tien. "Maar de clubleiding haalt een paar transfervrije spelers op, koopt er nog wat van een miljoen en kijk…", liet de euforische Krul weten aan De Telegraaf. "Ik kan het amper nog geloven: na de zomer ben ik terug in het Walhalla van het voetbal, de mooiste competitie ter wereld."

De 31-jarige Hagenaar is 'van ver gekomen, ouwe'. Nadat hij in oktober 2015 zijn kruisband afscheurde, was hij bankzitter bij Ajax en Brighton & Hove Albion, onderbroken door een half jaar in dienst van AZ. Afgelopen zomer wilde hij koste wat kost weer eerste keus worden. "De innerlijke drang om weer wedstrijden te keepen, belangrijk te zijn, was zó groot dat mijn clubkeuze na Brighton, waar ik net als bij Ajax reservekeeper was, goed moést zijn." Krul had derde keeper kunnen worden bij Chelsea, maar ging voor zijn kans in Norwich. "Ik wilde iedereen die me in Nederland al had afgeschreven het tegendeel bewijzen."

Na de zomer gaat Krul hoogstwaarschijnlijk voor het eerst in vier jaar tijd weer wedstrijden in de Premier League-spelen. Zijn contract in Norwich loopt nog één seizoen door.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws