Frenkie de Jong speculeert over eigen opvolger: Zou ik mooi vinden

Frenkie de Jong speculeert over eigen opvolger: "Zou ik mooi vinden"

29-04-2019 11:57
37

Frenkie de Jong denkt dat Carel Eiting de kwaliteiten heeft om bij Ajax in zijn voetsporen te treden. De Jong, die komende zomer naar FC Barcelona verkast, zegt dat in een podcast op de website van Ajax.

Eiting herstelt momenteel van een knieblessure. In de zoektocht naar een opvolger van De Jong zóu Eiting (21) in beeld kunnen komen. "Ik hoop het, dat zou ik mooi vinden. Volgens mij heeft Carel al laten zien dat hij meer dan goed genoeg is voor Ajax 1", aldus De Jong.

"Ik denk dat hij een speler is met heel veel potentie. Hij heeft het aan het begin van dit seizoen ook heel goed gedaan in de wedstrijden waarin hij speelde, dus ik denk dat hij het zeker makkelijk aankan."

De Oranje-international wil eigenlijk niet uitgebreid speculeren over het Ajax van komend seizoen. "Het is niet aan mij om die vervanger te kiezen. Ajax heeft al heel veel goede spelers en ze hebben enkele jongens aangetrokken met kwaliteit." Ajax contracteerde eerder dit jaar Razvan Marin; de Roemeense middenvelder komt in de zomer over van Standard Luik.