'Van Bommel verschijnt op shortlist bij AC Milan en kan belofte nakomen'

'Van Bommel verschijnt op shortlist bij AC Milan en kan belofte nakomen'

30-04-2019 18:58
53

PSV-trainer Mark van Bommel staat op de shortlist bij AC Milan. Dat meldt La Repubblica dinsdag. De Italiaanse grootmacht is op zoek naar een opvolger van Gennaro Gattuso.

Het is volgens Italiaanse media zo goed als zeker dat Gattuso volgend seizoen niet meer aan het roer staat in San Siro. In de tussentijd is het bestuur van Milan bezig met een schaduwlijst, waarop óók de naam van de 42-jarige Van Bommel prijkt. Ook Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Marco Giampaolo (Sampdoria) en Arsène Wenger (clubloos) worden genoemd.

Van Bommel is geen onbekende voor AC Milan. Hij speelde slechts één seizoen in San Siro, maar hielp de club aan de laatste Scudetto en vertrok als publiekslieveling. Bij zijn afscheid deed hij volgens La Repubblica de belofte dat hij ooit trainer zou worden bij Milan. Van Bommel is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van PSV. Met nog twee speelronden te gaan staan de Eindhovenaren op de tweede plaats in de Eredivisie.