Van de Beek 'schreeuwt' Ajax-bal binnen tegen Tottenham: Ik wist het al

Van de Beek 'schreeuwt' Ajax-bal binnen tegen Tottenham: "Ik wist het al"

01-05-2019 15:30 Laatste update: 15:54
77

Een foto waarop te zien is dat Donny van de Beek het uitschreeuwt voordat de bal het Tottenham Hotspur-net raakt, gaat woensdag viral. De matchwinner van Ajax is dolblij met zijn doelpunt.

Van de Beek werd na vijftien minuten vrijgespeeld door Hakim Ziyech, bleef ijzig kalm en schoot de bal in de linkerhoek. Op een foto is te zien dat hij al vroeg 'juichte'. "Ik wist het al, want ik raakte de bal goed. Zijnetje, geloof ik. Dan kan de keeper er ook niet meer bij", zegt Van de Beek tegen Ajax Life. "Ik loer er natuurlijk ook op. We kregen het eerste halfuur wat meer ruimte van Spurs, dan moet je daar gebruik van maken en toeslaan."

Omdat hij zich goed had gepositioneerd en ontsnapte aan buitenspel, had Van de Beek opeens alle ruimte. Alsof hij een penalty mocht nemen. "Haha, ja. Ik wist dat het geen buitenspel was. Het voelde een beetje zoals de situatie bij Juventus-uit. Ik kreeg een goede bal van Hakim Ziyech en bleef wachten tot Hugo Lloris naar de grond ging. De keeper moest wachten, ik wachtte ook, daardoor kon hij niet goed meer reageren."

Van de Beek kreeg na Tottenham - Ajax veel complimenten voor zijn optreden. Volgende week woensdag is de return in Amsterdam.