Boymans nadert rentree na 2,5 jaar: 'Jaar knallen in Nederland, dan buitenland'

Boymans nadert rentree na 2,5 jaar: 'Jaar knallen in Nederland, dan buitenland'

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 20:15wo 01-05-2019 om 20:15

Ruud Boymans heeft al sinds november 2016 geen officiële wedstrijd gespeeld en is al volop bezig met zijn maatschappelijke carrière. De oud-spits van onder meer VVV-Venlo, Willem II en FC Utrecht mikt echter nog steeds van een rentree in de profwereld, ondanks zijn slepende enkelblessure.

Boymans is druk in training en hoopt komende zomer weer een club te vinden. "Er is genoeg interesse van clubs uit de Eredivisie en de Eerste Divisie", laat hij weten aan VICE Sports. "Er komt sowieso wel een club die me de tijd en de kans geeft om te laten zien dat ik het nog kan. Dan ga ik kijken hoe ver ik kom." De dertigjarige Limburger durft echter al verder vooruit te kijken. "Mijn ideale plan zou zijn: een jaar knallen in Nederland en dan nog een buitenlands avontuur."

Dat hij twee volle kalenderjaren zonder speelminuten achter de rug heeft, zegt de spits niet zoveel. "Ik heb er eerder een keer een jaar uit gelegen bij FC Utrecht, en toen ik terugkwam scoorde ik meteen bijna iedere wedstrijd. Het kan dus wel." Boymans noemt de voetbalwereld 'kortzichtig' en 'bekrompen', maar geeft toe dat hij het leven als profvoetballer mist. "De drang om te presteren. Voelen dat je leeft. De spanning naar een wedstrijd toe, een echt doel waar ik me op kon focussen", somt hij op. "In een vol stadion voor supporters scoren, dat gevoel is in het normale leven met niks te vergelijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws