'Misschien heeft Heerenveen me gehaald omdat ze Pierie zouden verkopen'

'Misschien heeft Heerenveen me gehaald omdat ze Pierie zouden verkopen'

01-05-2019 21:14
13

Ibrahim Dresevic werd afgelopen seizoen binnengehengeld door sc Heerenveen, maar is er nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. In dertien wedstrijden mocht de Zweedse verdediger twee keer in de basis beginnen en drie keer invallen.

Dresevic verwacht dat hij volgend seizoen meer speelminuten krijgt. "Ik focus me nu op het krijgen van een basisplaats en de aanpassing aan het systeem", vertelt hij aan Fotbollskanalen. "Er moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld, dus ik probeer zoveel mogelijk speeltijd te krijgen. Waarschijnlijk krijg ik volgend seizoen meer minuten en begin ik vaker in de basis."

Dresevic sluit niet uit dat Heerenveen met zijn komst heeft ingespeeld op een vertrek van Kik Pierie, die na dit seizoen naar Ajax vertrekt. "Misschien hebben ze me daarom gehaald, omdat ze wisten dat ze hem in de zomer gingen verkopen. Ze hebben vast een plan met alles."

Dresevic komt bij IF Elfsborg vandaan. Er is een duidelijk verschil tussen de Zweedse competitie en de Eredivisie, zegt hij. "In Zweden is het tactisch en hier veel aanvallender, veel één-tegen-één-duels. Voor mij is dat beter, want ik hou van aanvallend voetbal. Ik denk dat ik ervan profiteer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s