PEC draait 180 graden en wil tóch niet voetbalpiramide in: 'Bevordert doorstroom'

PEC draait 180 graden en wil tóch niet voetbalpiramide in: 'Bevordert doorstroom'

01-05-2019 21:12 Laatste update: 21:21
29

PEC Zwolle stuurde in januari nog negen spelers weg bij Jong PEC, omdat men per se de voetbalpiramide in wilde. Inmiddels hebben de Blauwvingers zich bedacht: de wedstrijd tegen Jong NEC van dinsdag werd niet met reserves van het eerste elftal gespeeld, maar met jeugdspelers.

Jong PEC verloor en heeft hierdoor de kampioenskansen verspeeld, maar technisch directeur Gerard Nijkamp is daar niet rouwig om. Nu de KNVB vanaf 2020 een aparte O21-competitie in het leven wil roepen, hoopt Nijkamp dat Jong PEC daarin in kan stromen en niet in de Derde Divisie. "Deze komt boven de piramide en is voor ons heel interessant, omdat je jeugdspelers de gelegenheid geeft zich twee jaar langer door te ontwikkelen", vertelt hij aan de Stentor.

Met het toetreden tot de voetbalpiramide zou PEC duurder uit zijn. Nijkamp benadrukt echter dat PEC zijn keuze om Jong PEC niet te laten promoveren, vooral uit sportief oogpunt gemaakt heeft. "We nemen de nieuwe competitie vooral in overweging op basis van technische gronden. Wij denken namelijk dat dit de doorstroom naar de hoofdmacht bevordert."