'Spurs beklaagt zich over Ajax-fans na weggeefactie van UEFA en Heineken'

'Spurs beklaagt zich over Ajax-fans na weggeefactie van UEFA en Heineken'

02-05-2019 09:45 Laatste update: 10:14
207

Tottenham Hotspur heeft naar aanleiding van het heenduel met Ajax in de halve finale van de Champions League z'n beklag gedaan bij de UEFA. Spurs vindt het onacceptabel en onbegrijpelijk dat er afgelopen dinsdag honderden fans uit Nederland in thuisvakken zaten. 

Tijdens Spurs-Ajax (0-1) vonden er op de tribunes diverse akkefietjes plaats tussen supporters van beide clubs. In vakken vol Tottenham-fans bleken ook meerdere supporters van Ajax te zitten. 

The Times schrijft donderdag dat officials van Spurs een klacht in hebben gediend bij de UEFA. Wat blijkt namelijk: diverse Ajax-supporters hadden via een weggeefactie van UEFA-sponsor Heineken kaarten bemachtigd voor de halve finale. Dat bleken tickets voor thuisvakken te zijn. Met name in de East Stand van het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium zaten veel Ajax-fans. 

Spurs wil nu van de UEFA opheldering over de gang van zaken. De club vindt het onbegrijpelijk dat de voetbalbond in samenwerking met Heineken kaarten weggeeft aan bezoekende fans voor plaatsen in een thuisvak.