Ajax presenteert nieuwe financieel directeur: 'Zij maakte de beste indruk'

Ajax presenteert nieuwe financieel directeur: 'Zij maakte de beste indruk'

02-05-2019 13:55 Laatste update: 14:01
127

Susan Lenderink wordt de nieuwe financieel directeur van Ajax. De Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club 'is voornemens' haar per 1 juli 2019 te benoemen als opvolger van Jeroen Slop. Ajax meldt dat donderdag via de officiële kanalen. Slop kondigde eerder dit seizoen zijn vertrek aan. 

De 41-jarige Lenderink is momenteel nog Chief Financial Officer bij De Bijenkorf. "Ajax legt de lat graag hoog en zo zit ik ook in elkaar. En ik heb een hekel aan verliezen. De sportieve cultuur van de club past bij mij en ik haal het meeste voldoening uit teamprestaties. Dus ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe collega’s te gaan samenwerken en met elkaar succesvol te zijn", vertelt ze op de website van haar toekomstig werkgever. 

Wedden

Meer odds

"De RvC en de directie hebben meerdere kandidaten gesproken. Susan maakte de beste indruk op ons", licht algemeen directeur Edwin van der Sar toe. "Ik denk dat zij, los van haar achtergrond, ook vanwege haar energieke en ambitieuze instelling uitstekend past bij de functie en bij de Ajax-organisatie. Samen met mijn collega’s kijk ik uit naar een succesvolle samenwerking met haar."