Xavi bergt kicksen op en wordt trainer: 'Filosofie komt overeen met Cruijff'

Xavi bergt kicksen op en wordt trainer: 'Filosofie komt overeen met Cruijff'

Gepubliceerd: donderdag 2 mei 2019 om 17:22do 02-05-2019 om 17:22

Xavi is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. De 39-jarige ex-speler van FC Barcelona kondigde donderdagmiddag zijn afscheid aan. Hij wil zich gaan richten op zijn loopbaan als trainer.

Xavi speelt sinds zijn vertrek bij Barça in 2015 voor de Qatarese club Al-Sadd. De 133-voudig international van Spanje vindt het na 21 jaar mooi geweest. Hij debuteerde in het seizoen 1998/'99 in het eerste elftal van de Catalanen onder trainer Louis van Gaal. De middenvelder groeide uit tot aanvoerder en speelde een indrukwekkend palmares bij elkaar. Hij werd onder meer acht keer kampioen van Spanje en legde vier keer beslag op de Champions League.

Met het Spaanse elftal werd 'de koning van het tiqui-taca' bovendien Europees kampioen in 2008 en 2012 en wereldkampioen in 2010. 'Wat ik de afgelopen twee decennia heb bereikt is een voorrecht geweest en daarom geloof ik dat het mijn plicht is om buiten het veld het initiatief te nemen en iets terug te geven aan het voetbal', schrijft Xavi in een afscheidsbrief.

'Mijn filosofie als trainer komt overeen met de stijl die we in al die jaren hebben ontwikkeld onder invloed van Johan Cruijff en La Masía, die het best wordt uitgedragen op de manier waarop Barcelona voetbalt. Het is het voetbal waarvan we als kind hielden', aldus de spelbepaler.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws