Koningskoppel Aubameyang-Lacazette zet Arsenal met een been in finale

02-05-2019 22:55
13

Arsenal staat met een been in de finale van de Europa League na een 3-1 thuisoverwinning op Valencia. De Spanjaarden leken in het Emirates Stadium goed weg te komen met een 2-1 nederlaag, maar uiteindelijk werd het in de blessuretijd toch nog 3-1.

Arsenal had vanaf het begin moeite met Valencia, dat al na negen minuten een grote kans kreeg. Routinier Ezequiel Garay plaatste zijn schot net te hoog. Een kans van Daniel Parejo werd door Arsenal tot hoekschop verwerkt, waaruit de Spanjaarden wisten te scoren. De corner van Rodrigo werd bij de tweede paal binnengekopt door Mouctar Diakhaby.

Valencia kreeg daarna opnieuw twee grote kansen om te scoren, maar het was Arsenal dat in een tijdsbestek van acht minuten twee keer toesloeg. Pierre-Emerick Aubameyang bediende Lacazette, die de uitgekomen keeper simpel kon passeren: 1-1. Niet veel later kopte diezelfde Lacazette de voorsprong tegen de touwen na een voorzet van Sead Kolasinac: 2-1. De bal leek voor de lijn te worden tegengehouden, maar de VAR oordeelde anders.

Valencia kwam daarna nog amper in het stuk voor. Arsenal kreeg via Lacazette en Aubameyang nog mogelijkheden om er voor rust 3-1 van te maken. The Gunners domineerden de tweede helft volledig, maar wisten de voorsprong niet te vergroten. Lacazette en Aubameyang kregen de grootste kansen, maar hadden het vizier niet meer op scherp staan. Parejo kreeg in de slotfase nog een grote kans op de 2-2, echter was Petr Cech alert.

Alles wees erop dat het in Engeland in 2-1 zou eindigen, maar in de blessuretijd maakte Aubayemang de belangrijke derde goal voor Arsenal. De Gabonese spits ramde van dichtbij binnen na een bekeken voorzet van Kolasinac, die zijn tweede assist van de wedstrijd afleverde.

Over zeven dagen wordt in Spanje de return gespeeld. De Europa League-finale is op woensdag 29 mei.