Mooi nieuws voor El Azzouzi: 'Hij gaat morgen zijn eerste minuten maken'

Mooi nieuws voor El Azzouzi: 'Hij gaat morgen zijn eerste minuten maken'

02-05-2019 23:15
21

Zakaria El Azzouzi gaat vrijdag in een oefenwedstrijd zijn eerste speelminuten maken voor FC Emmen. Dat vertelde trainer Dick Lukkien donderdag aan RTV Drenthe. El Azzouzi werd in maart op transfervrije basis gecontracteerd.

Emmen speelt vrijdag een oefenduel met sc Heerenveen. "We nemen Zakaria mee. Die gaat morgen zijn eerste minuten maken", zegt Lukkien. El Azzouzi is nog niet speelgerechtigd en mag dus nog geen officiële wedstrijden spelen. "Dat betekent wel dat hij minuten mag maken in vriendschappelijke wedstrijden."

Wedden

Meer odds

"Ik wil hem morgen even zien. Hij zal maximaal een helft mogen spelen, maar het is wel een ideaal podium om hem aan het werk te zetten. Er ligt bij de club een optie om het contract te kunnen lichten. Dan zijn dit mooie meetmomenten", zegt Lukkien.

El Azzouzi komt dit seizoen niet meer in actie voor Emmen. "Hij is wel nuchter. Natuurlijk baalt hij daarvan, maar hij kan wel goed trainen, is op de goede weg en wordt fitter en fitter. Volgens mij heeft hij het goed naar zijn zin. Ik zie een hele streberige Zakaria", zegt Lukkien.

El Azzouzi was transfervrij nadat zijn contract bij Ajax was ontbonden. Hij werd door de club verhuurd aan FC Twente en Excelsior.