'Een jaar geleden schaamde je je, omdat Tukkers werden weggezet als onbetrouwbaar'

'Een jaar geleden schaamde je je, omdat Tukkers werden weggezet als onbetrouwbaar'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 10:49vr 03-05-2019 om 10:49

FC Twente zit als club in de lift, maar technisch directeur Ted van Leeuwen weigert de polonaise te lopen. Naast het eerste elftal werden ook de vrouwen kampioen, staat het tweede bovenaan en keert de O19 terug op het hoogste niveau.

Van Leeuwen waakt voor euforie. "En dat heeft er niets mee te maken dat ik geen feestnummer ben. We hebben goede stappen gezet, maar we kunnen nog lang niet achteroverleunen. Er valt nog heel veel werk te verrichten", zegt de directeur tegen TC Tubantia. "Dat alles samenvalt, is ook een beetje toeval. Sommige zaken zijn lastig precies te duiden. Kijk naar de vrouwen. Die zijn sportief nooit helemaal weggezakt en zijn eigenlijk geen onderdeel van het Phoenix-verhaal van de club."

Toch ziet voorzitter Hans Siers van de Twente Vrouwen dat de club er een stuk beter opstaat. "Als je een jaar geleden in het westen kwam, dan schaamde je je, omdat wij Tukkers werden weggezet als een onbetrouwbaar volk", stelt hij. "Dat imago zeulden we door het gedrag van een paar mensen met ons mee, terwijl wij van huis uit juist heel degelijke, nuchtere mensen zijn."

Dat beeld, zo vindt de kersverse kampioen, is aan het kantelen. "We staan er door onze houding en successen van FC Twente weer een stuk beter op. Dat merk ik echt. We hebben met z'n allen de weg omhoog weer teruggevonden."

Poll

Op welke plek gaat Twente volgend seizoen eindigen in de Eredivisie?

(5745 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws