Willem II ontvouwt Frenkie de Jong-strijdplan: Dan kan hij dat niet doen

Willem II ontvouwt Frenkie de Jong-strijdplan: "Dan kan hij dat niet doen"

03-05-2019 13:58
58

Willem II treft zondag Ajax in de bekerfinale en één van de belangrijkste taken zal het uitschakelen van Frenkie de Jong zijn. Vurnon Anita ontvouwt in gesprek met Veronica Inside zijn persoonlijke strijdplan.

"Hoe ik Frenkie de Jong kan uitschakelen? Kort houden, met veel energie op hem spelen", zegt de middenvelder van Willem II. "Iedereen weet dat het een heel goede speler is. Hij is rustig aan de bal, ziet de ruimtes. Maar als je hem die ruimte niet geeft, dan kan hij dat niet doen."

Anita werd met Ajax twee keer landskampioen en won drie keer de beker. Van de huidige Ajax-spelers heeft hij alleen nog contact met Daley Blind. "Maar deze week even niet, we zien elkaar zondag wel in de Kuip", vervolgt Anita in de Volkskrant.

De Champions League-kraker tussen Tottenham Hotspur en Ajax (0-1) was interessante leerstof voor Willem II. Anita: "Na rust liet Tottenham zien hoe het moet tegen Ajax, toen ging die ploeg van de eigen kracht uit. Ajax zal er alles aan doen om de beker te winnen. Wij zijn geen tussendoortje. Je moet Ajax durven vastzetten, dan is een stunt mogelijk."