Tagliafico tekent sterk verbeterde verbintenis: 'Moeilijk om nu weg te gaan'

Tagliafico tekent sterk verbeterde verbintenis: 'Moeilijk om nu weg te gaan'

03-05-2019 18:49 Laatste update: 19:13
103

Nicolas Tagliafico is voor de camera van Ajax TV dieper ingegaan op zijn beslissing om nog een jaar bij Ajax te blijven. De Argentijn (26) tekende vrijdag een nieuwe verbintenis.

Tagliafico heeft in Amsterdam nog een contract tot 2022, maar verlengen wilde hij niet. Hij heeft wel een verbetere aanbieding getekend waardoor hij een stuk meer gaat verdienen. "Het idee is om nog een jaar bij Ajax te blijven. Dat is de beslissing. We zien wel hoe het verder gaat. Het seizoen is nog niet afgelopen. We moeten nu denken aan de komende wedstrijden, die heel belangrijk zijn. Daarna gaan we weer verder."

Tagliafico leek op weg naar de Ajax-uitgang, maar verraste met het bericht dat hij toch nog een jaar blijft. "We hebben het geanalyseerd. Het zou moeilijk om nu weg te gaan en dus hebben we besloten dat het beste voor de club en voor mij is om nog een jaar te blijven en te zien of ik volgend seizoen vertrek. Dit is het beste voor allemaal."

De beslissing om te blijven was niet moeilijk. "Nee, want ik voel me hier ook goed. Het is niet zo dat Ajax een eventueel vertrek wilde verhinderen. Integendeel zelfs, dus ik vond het een goed idee om een jaar te blijven bij de club die ik ken. Het zou fantastisch zijn als we nog keer zo'n jaar als dit zouden kunnen beleven. Ik wil niet verder kijken dan het heden, want dat is heel belangrijk. Als dit alles voorbij is, zullen we het er in alle rust nog wel eens over hebben."