Jong Ajax slacht Almere City met 8-0: 'Het lijkt alsof je zelf niets meer kunt'

Jong Ajax slacht Almere City met 8-0: 'Het lijkt alsof je zelf niets meer kunt'

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 08:04za 04-05-2019 om 08:04

Almere City-trainer Ole Tobiasen spreekt van een harde nederlaag in Amsterdam. De club hoefde vrijdag slechts een puntje te pakken om de eerste ronde van de play-offs over te slaan, maar ging met 8-0 onderuit bij Jong Ajax.

"Je kunt hier verliezen, maar niet op zo'n manier", zegt Tobiasen tegen FOX Sports. "Dit komt hard aan. Het was een heel rare eerste helft waarin we 0-1 voor hadden moeten komen. Uiteindelijk kwamen we 2-0 achter. Er was niets aan de hand in de eerste fase. We moesten zelf drie keer scoren. Daarna werden we volledig weggespeeld."

Toch vindt Tobiasen niet dat Almere kansloos was. "Het klinkt heel gek, maar we hebben drie honderd procent kansen gehad. Ajax was heel effectief, wij niet. Ik moet de wedstrijd nog terugkijken. Als je 3-0 achter komt heb je echt kwaliteit tegenover je. Dan kunnen ze alles. Het lijkt dan alsof je zelf niets meer kunt. Dat gebeurde helaas."

Almere moet nu twee wedstrijden eerder spelen. SC Cambuur is de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Misschien biedt dat Almere de mogelijkheid om in een ritme te komen. "Ik hoop het wel. We hebben een week om ons voor te bereiden en de koppen bij elkaar te steken."

"Dit komt echt heel hard aan. We moeten nu als team opstaan en laten zien dat we goed kunnen presteren. Een paar maanden geleden stonden we laag op de ranglijst en hebben we ons teruggeknokt. We hebben de hoge verwachtingen helaas niet waargemaakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Almere City promoveren?

(820 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws