'Ajax is niet normaal goed, bijna jaloers dat ik er geen deel meer van uitmaak'

'Ajax is niet normaal goed, bijna jaloers dat ik er geen deel meer van uitmaak'

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 07:29zo 05-05-2019 om 07:29

Eyong Enoh kijkt met veel plezier uit naar de finale van de KNVB Beker tussen Ajax en Willem II. De middenvelder uit Kameroen heeft een verleden bij beide clubs, maar zijn voorkeur gaat uit naar de Amsterdammers.

"Ajax speelt dit seizoen zulk goed voetbal, dat is echt niet normaal", zegt Enoh tegen Ajax Showtime. "Ik word er heel blij van om ze te zien spelen. Ik ben bijna jaloers dat ik geen onderdeel meer van het team uitmaak, haha. Ik vind het echt fantastisch wat Ajax dit seizoen allemaal presteert. Neem een speler als Donny van de Beek. Dat was nog een klein kind toen ik bij Ajax speelde en nu scoort hij in de halve finale van de Champions League."

Enoh ziet in de successen van Ajax wel een gevaar voor de bekerfinale in De Kuip. "Voor Ajax is het lastig dat het de bekerfinale tussen de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur door speelt. De atmosfeer is heel anders. Een Champions League-wedstrijd is immens, in alles. Soms herstel je daar niet zo snel van en dan kan het lastig zijn om je mentaal optimaal op te laden voor de volgende wedstrijd. Al denk ik dat dat moeilijker zou zijn geweest voor een competitiewedstrijd."

Enoh verwacht dat Ajax 'gewoon' aan het langste eind trekt en met 3-1 wint, maar waarschuwt de ploeg van coach Erik ten Hag wel voor Willem II. "Ze zullen het Ajax absoluut niet makkelijk gaan maken, dat weet ik zeker. Ze zullen agressief in de duels zijn en Ajax op willen jagen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wint de KNVB Beker?

(12214 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws