Dubbele teleurstelling voor Crowley: 'Begrijp het niet, ben het er niet mee eens'

Dubbele teleurstelling voor Crowley: 'Begrijp het niet, ben het er niet mee eens'

05-05-2019 20:52
25

Willem II-speler Daniel Crowley kreeg één dag voor de bekerfinale tegen Ajax slecht nieuws te horen van trainer Adrie Koster. De 21-jarige Engelsman was dit seizoen een vaste waarde op het Willem II-middenveld, maar vond zichzelf zondag in De Kuip terug op de reservebank.

Het nieuws kwam als een grote verrassing, liet Crowley na de 4-0 nederlaag tegen Ajax weten aan FOX Sports. "Ik was erg teleurgesteld. De trainer riep me voor de training bij zich in zijn kantoor en hij zei: ik heb slecht nieuws voor je, je staat niet in de basis morgen (zondag, red.)."

Koster liet vlak voor de bekerfinale weten dat hij Ajax wilde verrassen en liet zich zaterdag in soortgelijke bewoordingen uit tegenover Crowley. "Hij zei dat hij iets fysieker en iets verdedigender wilde spelen. En dat zou mij niet goed liggen. Of ik daar begrip voor heb? Als ik heel eerlijk ben, begrijp ik het niet en ben ik het er niet mee eens. Maar hij is de baas en ik respecteer zijn beslissingen."

Crowley viel na een uur spelen alsnog in voor Jordens Peters, toen Willem II al met 2-0 achter stond, en kon de uiteindelijke 4-0 nederlaag niet meer voorkomen.