Ajax defensief 'indrukwekkend': 'Kijk eens hoe de zogenaamde goede spelers werken'

Ajax defensief 'indrukwekkend': 'Kijk eens hoe de zogenaamde goede spelers werken'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 09:41di 07-05-2019 om 09:41

Laatste update: dinsdag 7 mei 2019 om 09:49di 07-05-2019 om 09:49

Feyenoord-icoon Rinus Israël is onder de indruk van de defensieve prestaties van Ajax. De Amsterdammers wonnen onlangs met 0-1 bij Tottenham Hotspur en gaven nauwelijks kansen weg.

Het centrale duo Matthijs de Ligt-Daley Blind kreeg veel lof na de wedstrijd in Noord-Londen, maar volgens Israël heeft vrijwel de hele ploeg zijn steentje bijgedragen. "Blind-De Ligt is een uitstekend duo, maar het ligt ook aan de middenvelders. Kijk eens wat de zogenoemde goede spelers aan arbeid verrichten. Dat is indrukwekkend", vertelt IJzeren Rinus aan De Volkskrant.

Kevin Hofland, oud-verdediger en assistent-trainer van Fortuna Sittard, licht Hakim Ziyech eruit. "Ziyech wordt gezien als een speler die vooral goed aan de bal is, maar als je ziet wat hij in verdedigend opzicht allemaal doet, dat is echt bizar. Twee jaar geleden zag ik dat toch minder van hem."

Desondanks vraagt Israël zich af of Ajax erin slaagt om de 1-0 voorsprong op Tottenham Hotspur (aftrap 21.00 uur) woensdag over de streep te trekken. "Vroeger was 0-1 een goede uitslag. Dat hoefde je je thuis geen zorgen meer te maken. Maar Ajax zal thuis toch meer ruimte weggeven. Dat kan gevaarlijk zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Ajax de finale?

(14570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws