Bosz prijst Overmars: 'Drie geweldige aankopen gedaan, drie keer in de roos'

Bosz prijst Overmars: 'Drie geweldige aankopen gedaan, drie keer in de roos'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 15:15di 07-05-2019 om 15:15

Ajax heeft in twee jaar tijd grote stappen gemaakt, vindt Peter Bosz. De trainer van de verliezend Europa League-finalist van 2017 kijkt vol bewondering naar de Europese succesreeks van de huidige ploeg.

Het succes van Ajax is voor een groot deel toe te schrijven aan directeur spelersbeleid Marc Overmars, vertelt Bosz aan Veronica Inside. "Hij heeft drie geweldige aankopen gedaan, vind ik. Als je het hebt over Tadic, Blind en Tagliafico: dat zijn drie jongens die echt iets toevoegen aan dit elftal. Die hebben ervaring en Tagliafico brengt ook nog eens gif met zich mee, dat heeft een elftal ook nodig. Drie keer een schot in de roos."

In 2017 werd het bereiken van de Europa League-finale nog als een unieke prestatie beschouwd: twee jaar later staat Ajax doodleuk op de drempel van de Champions League-eindstrijd. "Laat ik vooropstellen dat dit heel knap is, dat dit nu al bereikt is", vindt Bosz. "Maar ik heb altijd al geroepen dat dit mogelijk is." Dat er in de Eredivisie minder geld omgaat dan in de grote Europese competities, doet voor Bosz niet terzake. "In Nederland zullen we nooit zo rijk worden als bij de echt grote clubs in het buitenland. Dus moet je slimmer zijn. De betekent: de manier van voetballen die je voorstaat, voor honderd procent uitvoeren."

Ajax kan woensdag de Champions League-finale bereiken. De Amsterdammers trappen om 21.00 uur af tegen Tottenham Hotspur en verdedigen een 1-0 voorsprong.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Ajax de finale?

(14571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws