FC Groningen gaat viertal officieel uitzwaaien: Bruns terug naar Vitesse

FC Groningen gaat viertal officieel uitzwaaien: Bruns terug naar Vitesse

07-05-2019 16:30
31

De toekomst van Thomas Bruns ligt niet in Groningen, maakt scheidend directeur Hans Nijland dinsdagmiddag bekend via de wekelijkse nieuwsbrief. De 27-jarige Tukker werd sinds de winterstop gehuurd van Vitesse, maar zal in principe terugkeren in Arnhem.

Zondagmiddag, wanneer FC Groningen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afwerkt tegen Fortuna Sittard, zal er alvast afscheid worden genomen van Bruns. De middenvelder bevindt zich in goed gezelschap: nóg drie man zullen worden uitgezwaaid. 'Dat is in ieder geval staflid Hennie Spijkerman en de spelers van wie nu al zeker is dat ze na dit seizoen FC Groningen zullen verlaten: Kevin Begois (einde carrière, red.), Thomas Bruns en Mimoun Mahi (FC Zürich, red.)', schrijft Nijland.

Iliass Bel Hassani moet nog even afwachten of er voor hem ook een afscheid komt. De koopoptie in de overeenkomst met de AZ-huurling werd niet gelicht, maar Nijland sluit niet uit dat Bel Hassani ook na de zomer nog in Groningen speelt. "Omdat we pas na afloop van dit seizoen over zijn toekomst bij FC Groningen een definitieve beslissing nemen", licht hij toe.

Ook Ludovit Reis zal zondagmiddag in het zonnetje worden gezet. De achttienjarige controleur, die hoogstwaarschijnlijk naar FC Barcelona vertrekt, is uitgeroepen tot speler van het jaar.