Ten Hag countert: 'Dat is een beetje waanzinnig, het is bijna nooit voorgekomen'

Ten Hag countert: 'Dat is een beetje waanzinnig, het is bijna nooit voorgekomen'

08-05-2019 20:43
18

Noussair Mazraoui staat tegen Tottenham Hotspur in de basiself vanwege zijn 'voetballende kwaliteiten'. Dat stelt Erik ten Hag. De Ajax-trainer houdt rekening met verschillende Spurs-systemen.

"Tottenham kan in verschillende systemen spelen. Het zou zomaar kunnen dat ze weer in een ruit gaan spelen. Dan hebben we voetballende backs nodig", verklaart Ten Hag in gesprek met Veronica. "We hebben het afgedekt met Mazraoui. Hij kan als back en als middenvelder spelen."

De kritiek op het spel van Ajax in Londen heeft Ten Hag ook meegekregen. "Dat is een beetje waanzinnig", zegt de trainer. "We winnen met 0-1, dat is een fantastische prestatie. Het is nog bijna nooit voorgekomen. Nu moeten we weer een grens verleggen om in Madrid (Champions League-finale, red.) te geraken."

Het begin van de Ramadan heeft geen invloed gehad op de keuzes van Ten Hag. Bij Ajax kunnen naast Mazraoui ook Hakim Ziyech en Zakaria Labyad eraan meedoen. "Ze geven daar een eigen invulling aan. Het is hun eigen keuze. Zij zijn verantwoordelijk voor hun eigen prestatie."