Verschil in wat Heracles me biedt en wat ik graag wil, is niet te overbruggen

"Verschil in wat Heracles me biedt en wat ik graag wil, is niet te overbruggen"

09-05-2019 09:49 Laatste update: 09:55
16

Bart van Hintum 'mist wat waardering' en vertrekt bij Heracles Almelo, zo werd woensdag bekend. De routinier (32) kon geen overeenstemming bereiken over een nieuw contract.

Van Hintum wilde graag door bij Heracles. "Ik kreeg een contract voor één en twee seizoenen aangeboden, maar het verschil in wat Heracles me biedt en wat ik graag wil, is niet te overbruggen", zegt Van Hintum tegen Tubantia.

Een contract voor één seizoen zag Van Hintum niet zitten. "Stel dat ik maar vijf wedstrijden speel en volgend seizoen een transfer moet maken, dan ben ik en een jaar ouder en heb ik amper gespeeld, dat komt voor de buitenwereld niet goed over." Van Hintum wilde juist twee jaar door bij Heracles. "Dan had ik een mentorrol gekregen en me vast kunnen richten op mijn maatschappelijke carrière. Maar we zijn er niet uitgekomen."

Een afscheid voelde Van Hintum aankomen. Lennart Czyborra krijgt op zijn positie de voorkeur. "Hij levert in de toekomst geld op, ik niet meer. Dat betekent dat ik dus zou moeten inleveren op voetbalgebied, en daar kan ik in komen. Maar ook financieel zou ik erg veel moeten inleveren en dat had ik dan weer niet verwacht. Daar mis ik toch wat waardering."

Van Hintum speelde twee seizoenen voor Heracles. Hiervoor was de verdediger actief voor PEC Zwolle, FC Dordrecht en TOP Oss.