Heracles Almelo licht optie én neemt afscheid: 'Jammer dat hij vertrekt'

Heracles Almelo licht optie én neemt afscheid: 'Jammer dat hij vertrekt'

08-05-2019 14:08 Laatste update: 14:12
24

Heracles Almelo gaat langer door met Alexander Merkel. De optie in het contract van de 27-jarige middenvelder is gelicht, zo laten de Almeloërs weten via de officiële kanalen. Bart van Hintum gaat de club wel verlaten: Heracles kwam met de verdediger niet tot een overeenstemming over een verlenging van zijn contract.

Door het lichten van de optie in zijn contract staat Merkel nu tot medio 2020 onder contract bij Heracles. Merkel was dit seizoen een vaste waarde in de formatie van trainer Frank Wormuth en speelde tot dusver 31 wedstrijden. "Alexander heeft dit seizoen aangetoond kwaliteit en ervaring toe te voegen aan ons team", aldus technisch manager Tim Gilissen op de website van Heracles. "Dat we de optie in zijn contract hebben gelicht mag dan ook als vanzelfsprekend worden gezien."

Ook de contracten met Sebastian Jakubiak (25) en Niels Leemhuis (21) zijn verlengd tot medio 2020. "Sebastian en Niels zijn talentvolle spelers en hebben bovendien al speelminuten in de Eredivisie gemaakt. Voor beiden geldt dat dit seizoen vooral in het teken stond van blessures en herstel. Hun capaciteiten staan echter buiten kijf en we vertrouwen erop dat die volgend seizoen weer tot uiting komen", aldus Gillissen.

Heracles neemt na het seizoen wel afscheid van Bart van Hintum, met wie geen overeenstemming is bereikt over contractverlenging. "We vinden het jammer dat Bart vertrekt. We zijn hem dankbaar voor de inzet die hij heeft geleverd en wensen hem succes bij de volgende periode in zijn loopbaan."

Ook het aflopende contract van de aan FC Den Bosch verhuurde Vincent Vermeij wordt niet verlengd. Tim van de Berg en Zeki Erkilinc nemen eveneens afscheid van de club.