Frenkie de Jong klapt voor Spurs-held: Een heel goede speler, zeer explosief

Frenkie de Jong klapt voor Spurs-held: "Een heel goede speler, zeer explosief"

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 17:03do 09-05-2019 om 17:03

Ajax kan zich 'echt wel weer opladen' voor de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Dat zegt Frenkie de Jong na het Champions League-debacle tegen Tottenham Hotspur. Als de Amsterdammers de drie punten in eigen huis houden, is de landstitel nóg dichterbij.

"Daar kunnen we ons echt wel weer voor opladen", zegt De Jong tegen Ajax Life over de titelrace. "Als we hadden gewonnen, was het een extra boost geweest. We gaan sowieso volle bak zondag, wat er ook zou zijn gebeurd."

Na het verlies tegen Tottenham was de teleurstelling in de Ajax-kleedkamer groot. "Er werden dingen geroepen, maar ik kreeg er eerlijk gezegd niet zo veel van mee. Iedereen was teleurgesteld, iedereen was stil. Dan moet je elkaar toch een beetje oppeppen."

De Jong stelt dat Spurs na rust opportunistisch speelde. "Terwijl wij niet meer voetbalden. Alles ging lang. Dan wordt het moeilijk. Spurs heeft ook veel fysieke kracht. Op het einde valt de bal net verkeerd. Drie keer Moura... Hij is een heel goede speler, zeer explosief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Pakt Ajax de landstitel?

Ja
69%
Nee
31%
(2417 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws