Arsenal blijft dankzij koningskoppel overeind in Mestalla en bereikt finale

Arsenal blijft dankzij koningskoppel overeind in Mestalla en bereikt finale

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 22:49do 09-05-2019 om 22:49

Laatste update: donderdag 9 mei 2019 om 22:51do 09-05-2019 om 22:51

Arsenal mag zich op woensdag 29 mei melden in het Olympisch Stadion van Baku. The Gunners reisden met een 3-1 voorsprong af naar Valencia, wonnen ook de return in Mestalla en staan in de finale van de Europa League.

De voetbalavond begon nog moeizaam voor de ploeg van manager Unai Emery, die op bezoek was bij zijn oude liefde. Mister Europa League Kevin Gameiro (drie keer winnaar met Sevilla, eenmaal met Atlético Madrid) gleed de thuisploeg al na elf minuten op voorsprong. Valencia had nog één doelpunt nodig, maar moest al snel de gelijkmaker incasseren: Alexandre Lacazette won een kopduel en Pierre Emerick Aubameyang schoot vanaf zestien meter de 1-1 binnen.

Het spitsenduo, dat ook tijdens het heenduel alle Arsenal-goals had verzorgd, onderscheidde zich na de rust opnieuw. Na vijftig minuten nam Lacazette een pass van Lucas Torreira in ontvangst en zorgde de Fransman voor de 1-2 na een korte draaibeweging en een schot in de verre hoek. Valencia zat niet bij de pakken neer en probeerde een Remontada af te dwingen: na een uur frommelde Gameiro de eerste van de vier benodigde treffers binnen.

Het laatste woord was toch weer voor Aubameyang. De spits uit Gabon kroop naar de eerste paal en geleed een voorzet van Ainsley Maitland-Niles binnen. Vlak voor tijd gaf Aubameyang zijn prestatie nog meer glans door zijn hattrick vol te maken: 2-4. Arsenal houdt hiermee uitzicht op Champions League-deelname volgend seizoen: The Gunners gaan naar alle waarschijnlijkheid buiten de top-vier van de Premier League vallen, maar mogen zich bij Europa League-winst alsnog melden voor de 2019/2020-editie van het miljardenbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws