Lovende Tadic is trots op Ajax-spelers: Ze zorgen beter voor zichzelf

Lovende Tadic is trots op Ajax-spelers: "Ze zorgen beter voor zichzelf"

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 20:38vr 10-05-2019 om 20:38

Dusan Tadic brengt veel tijd door in het krachthonk en is blij dat ook zijn medespelers dat doen. Aan het begin was dat anders, want toen was er bijna geen Ajacied die een gewicht optilde.

"Ik ben veel in het krachthonk. Ik vind dat ook nodig. Het verschilt per dag, maar ik vind het belangrijk dat spelers dat doen", zegt Tadic bij Inside Ajax. "Waar ik persoonlijk heel trots op ben, is dat toen ik hier kwam er niet veel spelers naar het krachthonk gingen. Ik zie dat spelers zich steeds professioneler gedragen."

"Daar ben ik het meeste trots op. Ze zorgen beter voor zichzelf. Het krachthonk is nu vol. Ze realiseren zich dat voetbal meer is dan alleen kwaliteit hebben. Je moet leven voor voetbal. Je moet voetbal ademen. Je moet in elk opzicht professioneel zijn. Wat je eet, hoe goed je voor je lichaam zorgt etc.. Daar ben ik het meest trots op, dat ze dat nu beseffen. Ik vind dat heel fijn om te zien."

Tadic kwam afgelopen zomer naar Ajax om de club naar de Champions League te loodsen. Uiteindelijk haalden de Amsterdammers de halve (!) finale. Tadic is trots op wat Ajax heeft gepresteerd in Europa, maar is nog altijd zeer teleurgesteld. "In eerste instantie was het ons doel om de Champions League te halen, want dat was al lang geleden. Deze club wil altijd meer. Dus als je in een sterke groep zit, wil je door naar de volgende ronde."

"Vervolgens schakel je de drievoudig kampioen op rij (Real Madrid, red.) uit. Dan versla je ook een van de topfavorieten (Juventus, red.). We hebben alles gedaan om Tottenham uit te schakelen. We verdienden het ook, maar dit is voetbal. Het is passie. Zo is het nu eenmaal. Vandaag zijn we verdrietig, maar morgen moeten we door en moeten we nog beter worden, want alleen dan kom je verder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Tadic onmisbaar voor Ajax?

Ja
88%
Nee
12%
(2802 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws