Almere weigert Cambuur knock-out te slaan, maar sleept goed resultaat uit het vuur

Almere weigert Cambuur knock-out te slaan, maar sleept goed resultaat uit het vuur

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 22:42vr 10-05-2019 om 22:42

De play-off-wedstrijd tussen SC Cambuur en Almere City is in een gelijkspel geëindigd. De thuisploeg knokte zich voor eigen publiek twee keer terug van een achterstand.

Almere City liep vorig seizoen op een haar na promotie naar de Eredivisie, nadat De Graafschap in de finale over twee duels te sterk was. De club wil uiterlijk in 2021 gepromoveerd zijn naar de Eredivisie. Cambuur degradeerde in 2016 naar het tweede niveau van Nederland.

Almere maakte na een kwartier spelen het belangrijke uitdoelpunt in Leeuwarden. Een corner belandde via Sai van Wermeskerken achter doelman Xavier Mous-vervanger Pieter Bos, die er niet goed uitzag. Anwar Bensabouh kreeg de goal uiteindelijk op zijn naam. Kort daarna leek Cambuur een strafschop te krijgen, maar de scheidsrechter wees blijkbaar net over de stip heen en ook de VAR greep niet in, waardoor de stand bleef staan.

Cambuur moest het hebben van Nigel Robertha, de gevaarlijkste man aan de zijde van de thuisploeg. De jonge spits kreeg een paar kansen, maar verzilverde die niet. Vlak voor rust kwamen de Leeuwarders alsnog op gelijke hoogte. Emmanuel Mbende stond bij een corner op de juiste plek en kon van dichtbij scoren nadat Matthew Steenvoorden op de lat kopte.

Na iets meer dan een uur kwam Almere wederom op voorsprong. Faris Hammouti gaf de bal op rechts perfect voor en zag hoe Stijn Meijer uiteindelijk binnen kon werken. Hoogstaand was de wedstrijd zeker niet, al viel er voor de neutrale toeschouwer voldoende te genieten. Cambuur leek wakker geschud na de 1-2 en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 68e minuut toen Agil Etemadi kansloos was op een hard schot van dichtbij van Andrejs Ciganiks. 

De wedstrijd lag ineens helemaal open. Almere leek zich naar de 2-3 te willen counteren, daar waar Cambuur nog wat extra gas gaf om een overwinning uit het vuur te slepen. Eerst leek Youri Loen Almere de voorsprong te bezorgen, waarna Ciganiks een megakans voor Cambuur liet liggen. Een winnaar kwam er uiteindelijk niet meer, waardoor beide ploegen zich kunnen opmaken voor een spannende return.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws