Update: PSV gebruikt Mexicaanse banden en legt keepster voor één jaar vast

Update: PSV gebruikt Mexicaanse banden en legt keepster voor één jaar vast

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 18:00vr 17-05-2019 om 18:00

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 18:02vr 17-05-2019 om 18:02

PSV wil de goede banden met Mexico nu ook aanhalen om versterkingen te halen voor het vrouwenteam. Volgens het Eindhovens Dagblad haalt PSV de Mexicaanse doelvrouw Cecila Santiago naar Eindhoven.

De 24-jarige doelvrouw van het Mexicaanse nationale team was vorige maand in Nederland voor oefenwedstrijden tegen Oranje en PSV, schrijft het ED. 'PSV is dankzij spelers als Hirving Lozano en Érick Gutiérrez enorm populair in Mexico en richt zich meer en meer op de markt aldaar', schrijft het medium.

Mexicaanse media schreven zaterdag over de overgang van de sluitpost, die momenteel onder contract staat bij Club América Femenil in Mexico. Eerder speelde ze al in de Verenigde Staten, Cyprus en IJsland. Voor het Mexicaanse nationale elftal kwam Santiago tot nu toe tot 43 interlands.

PSV Vrouwen eindigde dit seizoen op een derde plek in de Eredivisie. FC Twente pakte de landstitel, Ajax werd tweede.

Update 17/5, 18.00 uur: PSV heeft de komst van de Mexicaanse keepster Cecila Santiago bevestigd. Dat doet de Eindhovense club door een telefoontje van Erick Gutiérrez naar zijn geboorteland. De middenvelder heet de 24-jarige Santiago welkom bij de club. Ze tekent voor één jaar bij PSV en is daarmee de eerste Mexicaanse speelster in Eindhoven. PSV geniet in Mexico veel populariteit.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws