Salcido adviseert Mexicaans doelwit van Ajax en PSV: 'Ga naar Eindhoven'

Salcido adviseert Mexicaans doelwit van Ajax en PSV: 'Ga naar Eindhoven'

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 11:54vr 26-04-2019 om 11:54

Laatste update: vrijdag 26 april 2019 om 13:01vr 26-04-2019 om 13:01

Niet Ajax, maar PSV moet de nieuwe club van Edson Alvarez worden. Dat stelt oud-PSV'er Carlos Salcido. De Mexicaan hoopt dat zijn landgenoot voor Eindhoven kiest.

In Mexico wordt al maanden gespeculeerd over een transfer van Alvarez naar PSV of Ajax. Als het aan Salcido ligt, verruilt de 21-jarige verdediger Club América voor PSV. "Het zou geweldig zijn", aldus de oud-verdediger van PSV én ambasseur van de Eindhovense club in Mexico tegen Marca Claro.

Salcido denkt dat Alvarez kan profiteren van de aanwezigheid van zijn landgenoten Hirving Lozano en Erick Gutiérrez. "Bij PSV heeft hij de steun van andere Mexicanen. Edson kan zijn droom laten uitkomen", zegt hij. "PSV weet hoe ze Mexicaanse voetballers moeten behandelen en kan het beste uit hem halen."

"Edson moet slim zijn als hij de oversteek maakt naar Europa. Kies een club die als springplank kan fungeren. Bij een grote club heeft krijgt hij misschien minder kansen. Dan is hij over zes maanden weer terug in Mexico. Maar Edson is een intelligente jongen en hij zal de beste beslissing nemen", besluit Salcido.

Alvarez heeft bij Club América nog een contract tot de zomer van 2022. Afgelopen zomer was hij met Mexico actief op het WK in Rusland. De verdediger kan op verschillende posities in de verdediging uit de voeten, maar geeft de voorkeur aan een centrale rol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws