Feyenoord gaat kopje onder tegen ADO bij afscheid Van Persie en Van Bronckhorst

Feyenoord gaat kopje onder tegen ADO bij afscheid Van Persie en Van Bronckhorst

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 16:26zo 12-05-2019 om 16:26

De spelers van Feyenoord hebben Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst voor eigen publiek geen mooi afscheid kunnen bieden. ADO Den Haag was in De Kuip met 0-2 te sterk en gaf het feestje van Van Persie en Van Bronckhorst een ietwat zure nasmaak.

Feyenoord speelde nergens meer om en legde in de vorige speelronde al beslag op de derde plek. Datzelfde gold voor ADO, dat nog een minikansje maakte op deelname aan de play-offs. Aan motivatie ontbrak het bij beide ploegen echter niet. Feyenoord kon in de beginfase niet echt gevaarlijk worden. Van Persie kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Robert Zwinkels. Diezelfde Van Persie kopte even later op de paal. 

In de slotfase van de eerste helft kreeg ADO ineens grote kansen. Na een schitterende redding van Kenneth Vermeer kwam de ploeg van Fons Groenendijk alsnog op voorsprong via Erik Falkenburg, die raak kopte uit een voorzet van Abdenasser El Khayati: 0-1.

Van Persie was ook in de tweede helft de gevaarlijkste man bij Feyenoord, maar een doelpunt in zijn afscheidswedstrijd was hem niet gegund. ADO counterde zich na een klein uur spelen naar 0-2, toen Tyrell Malacia op de linkerflank de bal verloor aan Dion Malone. De verdediger bediende de volledig vrijstaande Sheraldo Becker, die Vermeer van buiten de zestien passeerde. 

Feyenoord was voetballend een stuk beter dan ADO, maar de bal mocht er simpelweg niet in voor de Rotterdammers. De thuisploeg hoopte in de slotfase nog op de aansluitingstreffer en schoot nog een keer op de paal, maar het bleef bij 0-2.  In de 89e minuut kreeg Van Persie zijn publiekswissel én een haag van de spelers van Feyenoord en ADO.

Feyenoord speelt aankomende woensdag nog een uitduel bij Fortuna Sittard, maar daar zal Van Persie niet bij zijn. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws