Manchester City sleept landstitel binnen op zinderende slotdag in Engeland

Manchester City sleept landstitel binnen op zinderende slotdag in Engeland

12-05-2019 17:50 Laatste update: 17:58
52

Manchester City heeft het kampioenschap van Engeland geprolongeerd. De sterrenformatie van manager Pep Guardiola kroonde zich zondagmiddag tot beste van de Premier League door met 4-1 van Brighton & Hove Albion te winnen. Nummer twee Liverpool (2-0 vs. Wolverhampton Wanderers) blijft met lege handen achter. 

Bij aanvang van de laatste speeldag in Engeland had City (95 punten) één punt meer dan Liverpool. The Citizens wisten dus dat een overwinning op laagvlieger Brighton zou volstaan om de titel te prolongeren. Heel even leek de thuisploeg voor een gigantische stunt te zorgen: Glenn Murray tekende na 27 minuten namelijk voor de 1-0. Op Anfield was Liverpool inmiddels ook al op voorsprong gekomen via Sadio Mané. The Reds waren op dat moment virtueel kampioen.

City sloeg echter razensnel terug na die verrassende achterstand. Sergio Agüero tekende binnen één minuut voor de 1-1 en voor de pauze werd het via Aymeric Laporte ook 1-2. 

Na de pauze was het alleen nog maar City dat de klok sloeg. Riyad Mahrez liet het bomvolle uitvak achter het doel ontploffen door op schitterende wijze de derde goal van de dag binnen te knallen. Na de eveneens zéér fraaie 1-4 van Ilkay Gundogan, uit een vrije trap, kon het feest helemaal losbarsten. 

Liverpool won uiteindelijk met 2-0. Mané tekende voor de tweede treffer van het duel. Voor de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ligt er nog een andere grote prijs in het verschiet. Op 1 juni staat in Madrid de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur op het programma. 

Top-vier
Datzelfde Spurs verzekerde zich op de slotdag definitief van een plek in de top-vier. In Londen eindigde het thuisduel met Everton in 2-2. Arsenal, dat een 3-1 zege boekte bij Burnley, eindigde op de vijfde plek. Via de competitie hebben The Gunners zich dus niet weten te plaatsen voor de Champions League. Wint Arsenal de Europa League-finale van Chelsea, dan mag de club alsnog deelnemen aan het miljardenbal. 

Omdat Tottenham niet wist te winnen van Everton, eindigde Chelsea op de derde plek. Nummer zes Manchester United blameerde zich voor eigen publiek. Het reeds gedegradeerde Cardiff City won met 2-0 op Old Trafford en zorgde daarmee voor een passend slot van het rampzalige seizoen van United.