De Boer heeft de smaak te pakken en klimt naar plek 5 na vierde zege op rij

De Boer heeft de smaak te pakken en klimt naar plek 5 na vierde zege op rij

12-05-2019 22:40
35

Frank de Boer en Atlanta United hebben de weg omhoog gevonden. De regerend kampioen van de Major League Soccer ontving Orlando City en boekte zijn vierde zege in vijftien dagen tijd.

De enige treffer van de ontmoeting werd na een kwartier al gemaakt door recordaankoop Gonzalo 'Pity' Martinez. De Argentijnse spelmaker werd na een lange bal van achteruit vrijgespeeld door Héctor Villalba en plaatste de bal op fraaie wijze in de verre bovenhoek: 1-0. Het was voor de 25-jarige Martinez, afgelopen zomer voor ruim dertien miljoen euro overgekomen van River Plate, zijn eerste treffer in Amerikaanse dienst.

De 1-0 bleef, ondanks scoringskansen aan beide kanten, op het scorebord staan, waardoor De Boer voor de vierde keer op rij een overwinning bij kan schrijven. De regerend landskampioen is na een aarzelende start opgeklommen naar de vijfde plek in de Eastern Conference: koploper Philadelphia Union heeft zes punten meer, maar ook twee wedstrijden meer op de teller. Vancouver Whitecaps is woensdagnacht (Nederlandse tijd) de volgende tegenstander voor De Boer en de zijnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie