Boer (38): 'Straks gewoon op de velden te bewonderen. Als linksbuiten, heerlijk'

Boer (38): 'Straks gewoon op de velden te bewonderen. Als linksbuiten, heerlijk'

13-05-2019 18:16
13

Diederik Boer zette zondagmiddag op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn lange carrière. De allerlaatste wedstrijd van de PEC Zwolle-doelman was echter geen groot succes: PEC gaf niet thuis tegen VVV-Venlo en Boer moest vier keer vissen.

Het zorgde voor gemengde gevoelens bij de pensionado, liet hij weten aan de Stentor. "Dit was kansloos, om je kapot te schamen. Zo kun je je niet verkopen aan het publiek, dat dit seizoen al niet verwend is geweest", reageerde hij na de 2-4 nederlaag. "Maar mijn carrière wordt gelukkig niet bepaald door één wedstrijd. Ik heb een fantastisch tijdperk meegemaakt hier."

PEC eindigt na een moeizame eerste seizoenshelft keurig in de middenmoot, maar Boer vraagt zich af of De Blauwvingers de stijgende lijn na de zomer door kunnen trekken. "Als je dit seizoen ziet en weet dat de selectie grotendeels intact blijft, zou het naïef zijn te denken dat Zwolle zich komend seizoen wel even in het linkerrijtje speelt", toont de routinier zich kritisch. Op Boer hoeft PEC in elk geval niet meer te rekenen: de doelman gaat in het vierde elftal van zijn oude club Flevo Boys voetballen. "Ik ben straks gewoon op de velden te bewonderen. Als linksbuiten, heerlijk man."