Twee-eiige tweeling klopt aan de deur bij NEC én Vitesse: Anthony lag bijna voor

Twee-eiige tweeling klopt aan de deur bij NEC én Vitesse: "Anthony lag bijna voor"

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 08:17di 14-05-2019 om 08:17

De familie Musaba uit Beuningen beleeft mooie tijden. De twee-eiige tweelingbroers Anthony en Richie Musaba werken allebei toe naar hun doorbraak in het betaald voetbal: Anthony bij NEC en Richie bij aartsrivaal Vitesse.

Anthony maakte op 19 april, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Volendam, zijn debuut voor het eerste elftal van NEC. Richie mocht zondagmiddag acht minuten meedoen tijdens Vitesse-De Graafschap, maar bekroonde zijn Eredivisie-debuut met een rake kopbal. "Wie had gedacht dat het ook nog een kopgoal zou zijn? Hij kan helemaal niet koppen", lacht broer Anthony in gesprek met de Gelderlander.

De NEC'er leek twee dagen eerder zijn doelpuntenrekening al te openen, maar zijn treffer in het play-offduel met RKC Waalwijk werd afgekeurd. "Anthony lag bijna voor. Ik had hem die treffer gegund, hoor. Maar het is wel lekker om thuis even te wijzen op mijn scorende vermogen", aldus Richie, die in januari al een driejarige contractaanbieding kreeg, maar nog niet getekend heeft. "Dat komt goed. Er waren wat fiscale zaken. Dat is allemaal voor mijn zaakwaarnemer. Het akkoord is er. Ik wil slagen bij Vitesse."

Broer Anthony was ook begonnen in de jeugdopleiding van Vitesse, maar redde het niet en vond onderdak in Nijmegen. De rivaliteit tussen de twee Gelderse clubs doet voor de tweeling niet ter zake. "Welnee. We dromen beiden van de doorbraak als prof", vertelt hij. "Richie krijgt bij Vitesse zijn kans, ik ben blij met NEC."

Anthony kan dinsdagavond weer zijn opwachting maken voor NEC, dat de returnwedstrijd tegen RKC speelt. Richie sluit woensdag het reguliere seizoen af met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, daarna mag Vitesse zich klaarmaken voor de play-offs om Europees voetbal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws