'Voor jarenlange dominantie Ajax ben ik niet bang, verschil met PSV niet zo groot'

'Voor jarenlange dominantie Ajax ben ik niet bang, verschil met PSV niet zo groot'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 08:21di 14-05-2019 om 08:21

Foppe de Haan adviseert Ajax verder te gaan met het ingezette beleid, maar voor een Amsterdamse dominantie in de Eredivisie is hij niet bang. De kans is groot dat diverse steunpilaren deze zomer vertrekken uit Amsterdam.

"Er komt na dit seizoen natuurlijk nog meer geld binnen bij Ajax. Het is te hopen dat Tadic en Blind blijven en dat er een vervanger komt voor Schöne, die op zijn laatste benen loopt", stelt De Haan in gesprek met Trouw. "De les is toch ook geweest, dat Ajax niet zonder routine kan. Je hebt een zekere stabiliteit en rust nodig in je elftal. Daar hebben ze goed op ingekocht."

"Niemand had verwacht dat Tadic zo goed zou zijn. En ze misten Neres enorm tegen Tottenham Hotspur. Dat is zo'n bij die ineens kan steken. Heel onvoorspelbaar", vervolgt de oud-trainer van sc Heerenveen. "Voor een jarenlange dominantie van Ajax in de Eredivisie ben ik niet zo bang. PSV is een andere club, maar zij hebben het ook goed voor elkaar."

"Als PSV-trainer Van Bommel dit seizoen iets meer creativiteit in zijn elftal had gehad, dan waren ze al verder geweest", meent De Haan. "Het verschil met Ajax is niet zo groot. Het gat met Feyenoord is juist groter geworden. Daar mis ik beleid, ideeën. Bij Ajax zit er echt een idee achter. Dat is een groot deel van het succes."

"Ook Ten Hag verdient daarvoor de credits. Hij heeft een idee en blijft daar aan vasthouden. Dat geeft duidelijkheid en helderheid. De bal ligt nu bij Van Bommel", besluit de Fries.

Poll

Kan PSV Ajax ook volgend seizoen nog bijbenen?

(7352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws