Meer dan alleen een Ajax-transfer: 'Nabije toekomst van Eredivisie op het spel'

Meer dan alleen een Ajax-transfer: 'Nabije toekomst van Eredivisie op het spel'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 08:26wo 15-05-2019 om 08:26

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 08:57wo 15-05-2019 om 08:57

PSV gaat Steven Bergwijn onder geen beding verkopen aan Ajax. Dat is de verwachting van AD-journalist Sjoerd Moussou, die stelt dat er meer op het spel staat dan alleen een gevoelige transfer.

Het is niet uniek dat spelers van Ajax naar PSV gaan, of andersom. De zaak-Bergwijn is echter anders, schrijft Moussou. 'Hier staat, plechtig gezegd, de nabije toekomst van de Eredivisie op het spel. Ajax heeft anno 2019 zo onnoemelijk veel geld, dat het moeiteloos alle spelers uit het rechterrijtje op zou kunnen kopen, en de rest van de middenmoot erbij', tekent hij op in zijn column in het AD.

'Eredivisietalenten als Kik Pierie en Kjell Scherpen worden gehaald onder het mom van: je kunt ze maar beter vast binnen hebben. Wordt het niks, dan verkoopt Ajax ze gewoon weer met winst. De zo verfoeide Chelsea- of City-manier, maar dan gewoon in Amsterdam', vervolgt Moussou.

Hij stelt dat PSV maar twee opties heeft. 'Ofwel PSV gebruikt de interesse van Ajax om de verkoopprijs van Bergwijn vakkundig op te drijven in het buitenland. Ofwel de Eindhovense club legt braaf het hoofd in de schoot en accepteert dat Ajax minimaal tot 2029 de dienst uitmaakt in de eredivisie, in ruil voor een zak miljoenen. Niet echt een moeilijke keuze.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws