Geen Manchester City of Arsenal, maar Vitesse: Ik heb een bewuste keuze gemaakt

Geen Manchester City of Arsenal, maar Vitesse: "Ik heb een bewuste keuze gemaakt"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 08:50wo 15-05-2019 om 08:50

Thomas Buitink had voor Manchester City en Arsenal kunnen spelen, maar zegde beide Premier League-topclubs af om bij Vitesse te blijven. De inmiddels achttienjarige spits werkt nu aan zijn doorbraak bij Vitesse en heeft absoluut geen spijt van zijn keuze.

Buitink moest zijn veertiende verjaardag nog vieren, toen Manchester City en Arsenal contact legden met hem. "Ik wilde thuis blijven (in Nijkerk, red.). In beschermde omgeving. Ik ben niet van de grootspraak of de bluf", vertelt hij aan de Gelderlander. "De Veluwe was beter dan een flat in Londen of Manchester."

De jonge spits, dit seizoen al goed voor acht officiële treffers namens de Arnhemse hoofdmacht, had al financieel onafhankelijk kunnen zijn. Dat is zo. Maar ik heb een bewuste keuze gemaakt", vertelt hij over zijn 'onvoorwaardelijke keuze' voor Vitesse. "Ik ben gestaag doorgegroeid en heb dit jaar mijn kansen gekregen én afgedwongen. Dat vervult me van trots."

Buitink is woensdagavond naar alle waarschijnlijkheid te bewonderen tijdens de laatste reguliere competitiewedstrijd van Vitesse, uit tegen VVV-Venlo. Daarna spelen de Arnhemmers in de play-offs om Europees voetbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Buitink potentie voor de Nederlandse top?

(944 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws