Vitesse-talent wees Ajax al vroeg af: 'Hier waren de jongens veel aardiger'

Vitesse-talent wees Ajax al vroeg af: 'Hier waren de jongens veel aardiger'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 15:51di 23-04-2019 om 15:51

Thomas Buitink had als negenjarige jongen voor de jeugdopleiding van Ajax kunnen kiezen, maar voelde zich niet thuis in Amsterdam. Hij koos voor Vitesse, waar hij nu furore maakt en tegen ADO Den Haag de jongste speler van de Arnhemmers werd die een hattrick maakte.

Buitink speelde voor Veensche Boys in Nijkerkerveen toen hij als negenjarige jongen door diverse profclubs werd benaderd. Ajax, FC Utrecht en Vitesse waren voor de nu 18-jarige Buitink in de race. "Bij Ajax was er een andere mentaliteit", legt de jonge spits zijn keuze uit bij de NOS. "Het was echt Amsterdams en hier waren de jongens veel aardiger. Ik wilde me op mijn gemak voelen en daarom heb ik voor Vitesse gekozen."

Ook tijdens zijn periode in Arnhem werd er veel aan Buitink getrokken. Manchester City en Chelsea toonden bijvoorbeeld interesse. "Ik vond het een complimentje dat ze mij wilde hebben en ik heb de berichten ook zeker gelezen, maar ik ging er niet echt over nadenken."

"Ik zei gelijk tegen mijn zaakwaarnemer: dat is allemaal leuk, maar ik ben nog heel jong. Ik was veertien, had mijn debuut voor Jong Vitesse al gemaakt en speelde in A1. Ik was lekker bezig bij Vitesse en hoefde verder niks meer te horen. Mijn keuze was dus snel gemaakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws