Brood niet blij met teksten van spelers: Het is nogal wat, zo'n uitspraak

Brood niet blij met teksten van spelers: "Het is nogal wat, zo'n uitspraak"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 09:47wo 15-05-2019 om 09:47

NAC Breda-trainer Ruud Brood is niet blij met de houding van sommige van zijn spelers. Volgens Brood is een deel van de selectie meer bezig met zijn eigenbelang dan met dat van NAC.

De Bredanaars verloren zondag bij sc Heerenveen, waarmee de al langer dreigende degradatie een feit is. Mounir El Allouchi liet na die wedstrijd weten dat NAC 'nooit een team is geweest', clubtopscorer Mitchell te Vrede vertelde eerder al dat hij geen zin heeft om in de Keuken Kampioen Divisie te voetballen. Volgens Brood zijn met name de teksten van El Allouchi een teken aan de wand. "Ik vind het lastig als Mounir zegt: we zijn geen team. Ik neem aan dat dat ook intern besproken is. Het is nogal wat, zo'n uitspraak", laat hij weten aan BN DeStem.

Brood trad na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht (0-4) in dienst en kreeg het idee dat een groot deel van de club zich toen al verzoend had met degradatie. De trainer kreeg NAC niet meer van de laatste plaats af. "In de week richting Heerenveen had ik er moeite mee hoe sommige mensen binnen de club met de wedstrijd omgingen. Hoe het beleefd wordt." De trainer vindt dat spelers en andere werknemers al 'over hun graf heenkijken'. "Dat moet ook wel, maar niet op deze manier. Dat stoort mij."

Of Brood met NAC mee de Keuken Kampioen Divisie in gaat, staat nog te bezien. De 56-jarige Gorinchemmer tekende in maart tot het einde van het seizoen. "Het duel met PEC is mijn laatste wedstrijd, mijn belang is NAC te helpen. Daarna zal er een directieoverleg komen", laat hij weten. Ik wil weten wat de visie van directeuren is. Niet alleen budgettair, ook het plan daarachter. Daar gaat het mij om. Kijk naar het technische geheel, de staf, de selectie, de secundaire voorwaarden. We moeten echt stappen maken, willen we terugkomen."

Poll

Keert NAC binnen één jaar terug in de Eredivisie?

(1232 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws