Verbeek vindt houding PSV zinloos: 'Kunt het zelfs voor rechter laten komen'

Verbeek vindt houding PSV zinloos: 'Kunt het zelfs voor rechter laten komen'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 18:55wo 15-05-2019 om 18:55

Gertjan Verbeek vindt de houding van PSV omtrent een eventuele transfer van Steven Bergwijn naar Ajax zinloos. Volgens de analist heeft de Eindhovense club weinig te zeggen als de 21-jarige aanvaller zélf zijn zinnen zet op een overstap naar Ajax.

"Clubs zijn niet meer de baas, spelers zijn de baas", reageert Verbeek bij FOX Sports. "PSV kan hoog en laag springen en op zijn strepen gaan staan, maar als een speler weg wil en de zaakwaarnemer de contacten heeft gelegd: dan gaat hij gewoon. Dan heb je een onwerkbare situatie."

"In de voetballerij is het allang verleden tijd dat clubs de baas zijn", stelt Verbeek. "De speler is gewoon eigen baas. Ook al heeft hij een doorlopend contract. Je kunt het zelfs voor de rechter laten komen. En Ajax legt het op tafel, want die macht hebben ze nu."

Ook Ronald de Boer denkt dat de bal bij Bergwijn ligt. "Als speler zijnde kun je denken: ik wil wel en ga muiten. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Dat lag iets minder gevoelig, want ik ging niet naar een concurrent. Ik kon naar Arsenal. We hadden al een mondeling akkoord en dat werd in mijn ogen geschaad."

Arnold Bruggink denkt niet dat het van een transfer naar Ajax komt, maar adviseert PSV om wél mee te werken als de Amsterdammers meer dan dertig miljoen euro willen betalen. "Dan maakt Ajax de concurrent ook gewoon sterker. PSV heeft met Donyell Malen al een vervanger en ik zou Arjen Robben meteen nog een keer bellen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij het gebeuren: Bergwijn naar Ajax?

(39786 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws