FC Groningen haalt opgelucht adem na afstraffing Willem II in Den Haag

FC Groningen haalt opgelucht adem na afstraffing Willem II in Den Haag

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 21:25wo 15-05-2019 om 21:25

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 21:33wo 15-05-2019 om 21:33

FC Groningen heeft aan het langste eind getrokken in de strijd om plek acht in de Eredivisie. De ploeg van coach Danny Buis verloor met 1-0 van FC Emmen, maar haalde opgelucht adem doordat concurrent Willem II hard onderuit ging tegen ADO Den Haag: 6-2.

De meeste beslissingen in de Eredivisie waren reeds gevallen, maar de strijd om plek acht en daarmee een ticket voor de play-offs om Europees voetbal lag nog open. Groningen had één punt meer dan Willem II en daarmee de beste papieren. Een goal van Chacon na een klein half uur dreigde echter roet in het eten te gooien. De bezoekers drongen wel aan, maar zagen een goal van Gladon worden afgekeurd en Zeefuik raakte de paal.

Groningen was daardoor afhankelijk van het resultaat in Den Haag. Daar kwam Willem II door een goal van Damil Dankerlui al snel op voorsprong, maar El Khayati zorgde voor de gelijkmaker. Pavlidis liet de Tilburgers opnieuw juichen, maar daarna ging het helemaal mis. Kanon, El Khayati, Necid, Immers en opnieuw Necid legden de verliezend bekerfinalist op de pijnbank en zorgden voor opluchting bij Groningen.

ADO kwam door de ruime overwinning zelfs nog op gelijke hoogte met de Noorderlingen, maar legt het af op basis van het doelsaldo. De formatie van Buijs neemt het in de play-offs op tegen Vitesse, dat met 1-3 won bij VVV-Venlo. FC Utrecht won met dezelfde cijfers van sc Heerenveen en moet genoegen nemen met plek zes. De Domstedelingen treffen in de play-offs nummer zeven Heracles Almelo.

Nacompetitie
Excelsior gaat als nummer zestien van de Eredivisie de nacompetitie in. De Kralingers wonnen verrassend met 4-2 van een zwak spelend AZ, waar John van den Brom voor het laatst op de bank zat. Trainer Ricardo Moniz zag zijn ploeg zodoende vertrouwen tanken voor de play-offs. Excelsior bleef De Graafschap voor en heeft zodoende op papier een klein voordeel.

Het reeds gedegradeerde NAC Breda speelde in zijn laatste duel in de Eredivisie met 0-0 gelijk tegen PEC Zwolle.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws