Overmars: 'Van de Beek moet worden beloond, we willen hem niet kwijt'

Overmars: 'Van de Beek moet worden beloond, we willen hem niet kwijt'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 06:55do 16-05-2019 om 06:55

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 09:40do 16-05-2019 om 09:40

Marc Overmars is na het behalen van de titel al volop bezig met de selectie van Ajax voor het seizoen 2019/'20. De directeur spelersbeleid weigert onder meer om Kasper Dolberg af te schrijven na een teleurstellend jaar.

"Kasper kan niet meer op zijn talent teren", vertelt Overmars in De Telegraaf. "Hij moet knokken; afjagen op een huppelpas of met volle overtuiging? Dit is een volgende fase in zijn carrière. Bij een eendagsvlieg spat het na zes of zeven duels uit elkaar, maar hij had een topjaar toen we de Europa Leaguefinale haalden. Het kán niet weg zijn en wij moeten hem weer op de rails krijgen."

Overmars wil stappen blijven maken en is zelfs bereid om met Ajax bij de concurrent te shoppen, getuige de interesse in PSV'er Steven Bergwijn. "Eerlijk gezegd hoop ik dat wij steeds sterker worden en de rest minder, want ik wil gewoon elk jaar kampioen worden met Ajax. Dat is een drive, een motivatie, die uit mezelf komt. Ik blijf hier, heb bijgetekend en wil gas geven."

Overmars beseft dat niet alles te koop is. "We willen best een brede selectie formeren, maar spelers komen niet naar Ajax om reserve te zitten. Bij Bayern München vinden ze dat geen probleem. Als Neres twee maanden op de bank zit, is er ruzie. En bij Donny van de Beek al na een halve wedstrijd", grapt de Ajax-directeur.

Overmars kreeg al een financieel plaatje voorgespiegeld van de rvc. "Ik kan daarmee goed uit de voeten. Om spelers te halen, maar ook te behouden. Van de Beek heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en daarvoor moet hij worden beloond. We willen Donny niet kwijt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat moet er met Dolberg gebeuren?

(14650 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws