'Bergwijn zou ik halen en heb gehoord dat Ajax interesse heeft in Berghuis'

'Bergwijn zou ik halen en heb gehoord dat Ajax interesse heeft in Berghuis'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 07:25do 16-05-2019 om 07:25

Andy van der Meyde is er niet zo zeker van dat Hakim Ziyech na dit seizoen vertrekt bij Ajax. Mocht de Marokkaan een transfer maken, dan ziet de voormalig buitenspeler in Steven Berghuis van aartsrivaal Feyenoord de gewenste opvolger.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

"Er wordt gezegd dat Ziyech weggaat, maar ik twijfel daar over", zegt Van der Meyde in de kampioensspecial van VoetbalPrimeur. "Als Hakim het naar zijn zin heeft en er komt een club die voor hem niet interessant is, dan blijft hij gewoon bij Ajax. Van Neres hoop ik dat hij ook blijft. Maar er gaat wel veel kwaliteit weg", doelt hij op spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

Van der Meyde heeft transferadvies voor directeur spelersbeleid Marc Overmars. "Bergwijn zou ik halen", reageert hij op de transfergeruchten. "En als Ziyech weggaat zou ik Berghuis halen. Die vind ik hartstikke goed. Ik heb ook gehoord dat Ajax interesse in hem heeft. Dat zou niet zo heel raar zijn, want het is wel een Ajax-speler. Odegaard zouden ze ook kunnen halen misschien, maar dat wordt met Real Madrid een moeilijk verhaal. Hij is wel duur, 20 miljoen hoorde ik."

De komst van Feyenoord-aanvaller Berghuis juicht Van der Meyde toe. "Berghuis is een Nederlander, kent de competitie. Ajax wil niet alleen maar buitenlandse spelers halen. Gevoelig? Waarom, omdat hij van Feyenoord komt? Cruijff ging ook naar Feyenoord. Daar moeten we niet te moeilijk over doen."

Bekijk in de kampioensspecial de volledige reactie van Van der Meyde:

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws