Hete transferzomer in Amsterdam: Dit elftal gaat uit elkaar vallen, hoe dan ook

Hete transferzomer in Amsterdam: "Dit elftal gaat uit elkaar vallen, hoe dan ook"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 07:44do 16-05-2019 om 07:44

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 09:42do 16-05-2019 om 09:42

Ajax zette woensdagavond de kroon op een toch al geslaagd seizoen, zag Telegraaf-journalist en Ajax-watcher Mike Verweij. De Amsterdammers verzekerden zich op bezoek bij De Graafschap van hun 34ste landstitel en de eerste dubbel sinds 2002.

Beter kan bijna niet, concludeert Verweij vanaf De Vijverberg. De journalist zag dat de kampioenswedstrijd in Doetinchem niet veel sportieve waarde meer had. "Ja, Ajax was al kampioen. De kans dat PSV met 14-0 van Heracles zou winnen, was natuurlijk nul komma nul", vertelt hij aan de site van De Telegraaf. "De spelers hebben zondag misschien al iets te veel feestgevierd. Het spel was niet goed, één van de minste wedstrijden van dit seizoen. Maar dat is ook logisch, als de spanningsboog niet meer gespannen staat."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars wacht een hectische zomer, verwacht Verweij: het zal voor de Amsterdammers een hele krachttoer worden om de selectie volgend seizoen weer op niveau te krijgen. "Dit elftal gaat uit elkaar vallen, hoe dan ook. Frenkie de Jong is al weg, Matthijs de Ligt gaat ook weg, Donny van de Beek wellicht ook, David Neres. Voor Hakim Ziyech is héél veel interesse. Ajax zal heel goede vervangers moeten zoeken en dat is niet makkelijk, want De Ligt en De Jong kun je niet terugkopen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Stelling: Zo'n seizoen als dit gaat Ajax de komende tien jaar niet meer meemaken

Eens
53%
Oneens
47%
(1628 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws