Ajax ontsnapt aan 'dikke rode kaart': Ik zei tegen de vierde man: niks geven

Ajax ontsnapt aan 'dikke rode kaart': "Ik zei tegen de vierde man: niks geven"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 11:24do 16-05-2019 om 11:24

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 11:38do 16-05-2019 om 11:38

De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft geen enkel probleem met de landstitel van Ajax. Na afloop bleven de supporters op De Vijverberg zitten om de Amsterdamse club in te luiden als kampioen.

De respectvolle manier waarop de fans van De Graafschap omgingen met kampioen Ajax, kreeg veel lof. "Dit is ons publiek", reageert De Jong bij FOX Sports. "Tijdens de wedstrijd is het maar één club, maar na de wedstrijd zijn we gewoon sportief met respect voor Ajax. Daar geniet ik echt van. Ajax verdient ook op een respectvolle manier ingeluid te worden als kampioen."

Woensdagavond had De Graafschap niet veel in te brengen tegen Ajax, dat met 1-4 te sterk was. De Jong: "Bij vlagen was het heel aardig, maar natuurlijk was Ajax veel beter. Die jongens zijn gewoon de top van de wereld, wij zijn de top van de Achterhoek."

Volgens De Jong had Ajax de kampioenswedstrijd wel met tien man kunnen eindigen. Hij zag dat uitblinker Azor Matusiwa moest afhaken na een tik 'tegen zijn kanis'. "Dat was een dikke rode kaart, maar ik zei ook tegen de vierde man: niks geven, doorvoetballen. Dat moet in dit soort wedstrijden. Matusiwa kan wel tegen een tikje. Als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws