Oranje O17 klopt Spanje door late goal en mag zich opmaken voor EK-finale

16-05-2019 19:21
54

Oranje Onder 17 staat in de finale van het Europees Kampioenschap Onder 17. De Nederlandse talenten versloegen in de halve finale de leeftijdsgenoten van Spanje met 1-0. Mohamed Taabouni, middenvelder van AZ, besliste het duel in de absolute slotfase.

De Oranjetalenten hadden het in de eerste helft bijzonder moeilijk met de leeftijdsgenoten uit Spanje. De Zuid-Europeanen speelden fel en gaven Nederland daardoor geen kans om goed te kunnen combineren. Spanje kreeg zelf ook niet al te veel mogelijkheden, waardoor Oranje zonder al te veel kleerscheuren overeind kon blijven.

Na de rust was alles anders in Dublin. Nederland was de bovenliggende partij, speelde voornamelijk op de Spaanse helft en kreeg ook kansen. Ajax-spits Brian Brobbey had de score tot twee keer toe kunnen openen, maar hij schoot en kopte tegen de goalie van de Spanjaarden aan. Twintig minuten voor tijd had Oranje wederom pech: Naci Ünüvar schoot op de lat.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Mohamed Taabouni een dot van een kans aangeboden, maar met de Spaanse keeper al op de grond raakte hij alsnog het been van een verdediger. In de slotminuut maakte de AZ'er zijn misser toch nog goed. Vanaf de rand van de zestien mikte hij knap raak en schoot hij zijn ploeg daarmee naar de finale van het EK Onder 17.