Buijs doet beklag na incident in Eindhoven: Pannenkoek, ofzo

Buijs doet beklag na incident in Eindhoven: "Pannenkoek, ofzo"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 23:28do 16-05-2019 om 23:28

Eén voorval uit zijn debuutseizoen als trainer van FC Groningen staat Danny Buijs nog helder voor de geest. Tijdens het uitduel met PSV kreeg hij het aan de stok met de arbitrage. Buijs vond dat er sprake was van 'willekeur'; collega Mark van Bommel werd in de ogen van de jonge coach bevoordeeld. 

Arbiter Dennis Higler gaf Buijs een gele kaart wegens commentaar op de wedstrijdleiding. "Ik ga mezelf niet vergelijken met Mark van Bommel en zijn carrière waar je u tegen zegt. Maar voor alle trainers gelden toch dezelfde regels? De ene trainer mag toch niet wél wegwerpgebaren maken naar een scheidsrechter en de coach van een andere club niet?", blikt de 36-jarige trainer terug, in een groot interview met Voetbal International

"Dat is hetzelfde als dat tijdens een training je beste speler iemand natrapt en je doet niks, om daarna een jonge jongen voor hetzelfde vergrijp wél weg te sturen. Zo zit ik niet in elkaar. Ik heb moeite met willekeur. Dat je met meer ontzag praat over Van Bommel dan over Buijs, geen probleem. Maar zodra die game bezig is, zijn de regels voor iedereen hetzelfde en moet je de een niet gaan bevoordelen ten opzichte van een ander."

Buijs liet het niet over z'n kant gaan. "Daar heb ik toen iets van gezegd, pannenkoek of zo. Heeft geen nut, weet ik ook wel, het is dan toch je eigen emotie die je niet onder controle hebt. Ik begin steeds meer te leren dat ik me moet concentreren op de zaken waarop ik wél invloed heb."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws