VVV slaat transferslag: 'Prachtig dat speler van dit kaliber voor deze club kiest'

VVV slaat transferslag: 'Prachtig dat speler van dit kaliber voor deze club kiest'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 17:34vr 17-05-2019 om 17:34

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 18:39vr 17-05-2019 om 18:39

VVV-Venlo heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Richard Neudecker tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen bij de club van trainer Maurice Steijn. De 22-jarige Duitser komt over van FC St. Pauli.

Neudecker speelde in de jeugd van 1860 München, voordat hij drie jaar geleden de overstap maakte naar 2. Bundesliga-club St. Pauli. Daar was hij het afgelopen seizoen een gewaardeerde basisspeler, maar de middenvelder wilde zijn aflopende verbintenis in Hamburg niet verlengen. Duitse media meldden onlangs dat hij intensief werd gevolgd door diverse clubs, waaronder PSV en AZ.

Ook clubs uit de Bundesliga hadden hem op de radar, maar Neudecker kiest voor de Eredivisie. "Ik heb een heel goed gevoel bij deze club en de mensen met wie ik gesproken heb", laat hij weten op de clubsite. "Ik ben blij bij VVV de komende jaren mijn beste beentje voor te kunnen zetten. Natuurlijk wil ik op termijn spelen in de Bundesliga, maar ik denk me juist bij VVV-Venlo te kunnen ontwikkelen om daar terecht te komen."

Manager Voetbal Stan Valckx van VVV prijst zich gelukkig met Neudecker. "Het is prachtig dat een speler van dit kaliber voor VVV kiest. Ik ben ervan overtuigd dat we heel veel plezier aan hem gaan beleven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws