Slutsky geeft negatief Ajax-advies: 'Odegaard voetbalt al drie jaar in Nederland'

Slutsky geeft negatief Ajax-advies: 'Odegaard voetbalt al drie jaar in Nederland'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 07:28za 18-05-2019 om 07:28

Martin Odegaard moet niet naar Ajax gaan. Dat is de mening van Leonid Slutsky, op dit moment trainer van de Noorse middenvelder bij Vitesse. De Russische coach vindt dat Odegaard in een zwaardere competitie actief moet zijn.

Odegaard staat bij Ajax op het lijstje om een eventueel vertrek van Hakim Ziyech op te kunnen vangen. Slutsky adviseert zijn pupil echter om verder te kijken. "Ajax wint tachtig procent van de wedstrijden zonder al te veel inspanning", geeft de Rus aan tegenover De Gelderlander. "Wat leert Martin dan?"

"Ajax is een goede club", vervolgt Slutsky. "Hij kan dat niveau aan. Hij kan op den duur bij de beste clubs ter wereld spelen. Maar hij moet zich nu verder ontwikkelen. Hij voetbalt nu al drie seizoenen in Nederland. Dan is hoge weerstand in een zware competitie beter."

De Noorse huurling van Vitesse heeft nog een contract tot medio 2021 bij Real Madrid. Ajax hoopt Odegaard definitief over te kunnen nemen, maar denkt ook aan een huurdeal voor het talent. Odegaard zal deze zomer met Real Madrid over zijn toekomst praten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws